[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_2″ spacing=”30px” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” undefined=”” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Unikt samarbeid mellom Oreid Utvikling og Halden Arbeid og Vekst

 

[/fusion_text][fusion_separator style_type=”none” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_2″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_imageframe image_id=”1764″ max_width=”” style_type=”” blur=”” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]https://www.oreid.no/wp-content/uploads/2019/01/oreid_gutta_på_skauen_hoved.jpg[/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_2″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_imageframe image_id=”1767″ max_width=”” style_type=”” blur=”” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]https://www.oreid.no/wp-content/uploads/2019/01/oreid_gutta_på_skauen_02.jpg[/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_separator style_type=”default” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Det brummer i en motorsag og knitrer friskt fra bålet i det vi ankommer arbeidsgjengen i Oreid-skogen. Et nytt felt skal tynnes og ryddes og bli en del av kulturlandskapet, til glede for både utbygger, deltagere og ikke minst brukerne av området!

[/fusion_text][fusion_separator style_type=”default” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_separator style_type=”default” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”3″ column_min_width=”” column_spacing=”20px” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Arbeidene er en del av det fruktbare samarbeidet mellom Oreid Utvikling og Halden Arbeid og Vekst.

– Du finner ikke bedre arbeid enn dette. Vi kan være ute i frisk luft, være fysisk  og skape noe nyttig – og ikke minst ha det moro sammen med andre, sier Hans Reidar, en av deltagerne fra Halden Arbeid og Vekst.

Arbeids- og inkluderingsbedriften har vært en stor bidragsyter både til å tynne og rydde skogen og skape en rekke tur-, aktivitets- og møteplasser her på Oreid – hvor Oreid Utvikling er godt i gang med å  utvikle en ny bydel basert på et godt liv både inne og utendørs. HABO er en stor utbygger på området med ulike boligkonsepter, som har  vært en ubetinget suksess.

Hans Reidar skryter uoppfordret av opplegget, og nøler ikke med å omtale Oreid Utviklings Trygve Haug som ”verdens beste prosjektleder”.

God arbeidstrening

Samtidig som Oreid Utvikling får god hjelp, gir det  god arbeidstrening og masse tømmer tilbake til Halden Vekst og Arbeid, som nettopp har som mål å hjelpe mennesker til å komme tilbake til arbeid eller aktivitet. Tømmeret blir foredlet til ved og solgt av bedriften, også det gir fine arbeidsoppgaver for deltagerne.

– Et samarbeid med bare vinnere, understreker Trygve Haug og Halden Arbeid og Veksts arbeidsleder Marius Bråthen.

Bråthen kan fortelle at de er to til tre dager hver uke ute på Oreid, og har på det meste vært 14 mann – fordelt på flere lag.  I gjennomsnitt er de 5-6 personer her.

– Hyppighet og antall deltagere justerer vi i tråd med behovene fra uke til uke, og det er flott å se hvordan de responderer. Mange har hatt en flott personlig utvikling, ved at de får meningsfulle oppgaver. Her blir man inkludert i en velfungerende gruppe og kommer i god form gjennom tømmerhogst og sjauing., sier han.

– Også kreative oppgaver som å lage skilt, sittegrupper, trapper etc. er en del av oppgavene, og vi gir opplæring  i å håndtere og vedlikeholde motorsag, øks og annen redskap, som gir viktig mestringsfølelse.

En glede å kunne bidra

Også for Trygve er det en glede å kunne ta del i dette prosjektet, og ikke minst få bidra til å løfte andre mennesker. Han skryter av det fine miljøet som er bygd i gruppen, og er på fornavn med alle.

– Jeg har selv kjent på det vanskelige i å være langt nede og uten jobb, men fikk tillit og muligheter til å komme meg på fote igjen gjennom rollen som markedsansvarlig og ”alt-mulig-mann” i utviklingsprosjektet på Oreid for tre år siden. Det er også litt av Oreid Utviklings grunntanke med dette samarbeidet. Jeg er utrolig  stolt av det vi sammen har fått til her!

– Dessuten stortrives jeg å kunne være ute i felten og bidra sammen med gutta og se hvordan de får motivasjon og blomstrer ved å være en del av miljøet. Her er alle likestilt, understreker han.

Felles nytte

Samarbeidet mellom aktørene har sin opprinnelse i at Halden Arbeid og Vekst sin avdelingsleder Per Kristian Dahl kontaktet utbygger Kolbjørn Selmer for å informere om deres arbeid og lufte et mulig samarbeid.

– Det er jeg veldig glad for at han gjorde. Nå har vi samarbeidet i over halvannet år og har ingen intensjon om å slutte med det. De gjør en kjempejobb, og dette samarbeidet er en berikelse for oss, sier Selmer.

Også Dahl håper på et langt samarbeid, da dette gir svært gode resultater for deltagerne.

– Vårt samarbeid med Oreid gir oss mulighet for et oppdrag av lengre varighet, forutsigbarhet og varierte arbeidsoppgaver som gir mulighet til opplæring og arbeidspraksis på flere områder. Slik jeg ser det, og i følge de tilbakemeldinger som jeg får fra alle de som har vært på Oreid i denne perioden, er det arbeidsoppgaver som er godt likt av våre ansatte.

– Samarbeidet med Oreid har vært veldig bra fra dag en, og vi har ofte og god kontakt med prosjektleder Trygve Haug. Vi ser frem mot fortsatt ett veldig godt samarbeid til glede og nytte for begge parter, sier han.

[/fusion_text][fusion_separator style_type=”default” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_separator style_type=”default” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_separator style_type=”default” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_separator style_type=”default” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_2″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_imageframe image_id=”1765″ max_width=”” style_type=”” blur=”” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]https://www.oreid.no/wp-content/uploads/2019/01/oreid_gutta_på_skauen_04.jpg[/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_2″ spacing=”30px” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” undefined=”” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_imageframe image_id=”1766″ max_width=”” style_type=”” blur=”” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]https://www.oreid.no/wp-content/uploads/2019/01/oreid_gutta_på_skauen_03.jpg[/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_separator style_type=”default” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Klar, ferdig hopp!

[/fusion_text][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Så fort snøen kommer, er det nye aktivitetsanlegget på Oreid klar til bruk. Trygve Haug lover at han selv vil åpne bakken med det første hoppet – med slalomski!

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”3″ column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

”Vikingbakken” består av en hoppbakke med muligheter til svev på opp til 20 meter, en utfor/slalåmtrasé og en barnebakke. Sistnevnte med opparbeidede små voller på tosider for mest mulig sikkerhet. En sti fra bunnen og opp hører naturlig med, her er ingen ting overlatt til tilfeldighetene.

I skrivende stund er det fortsatt snøfritt i bakken, ellers er den ferdig opparbeidet og klar til bruk. Det vil si; det er også planer om å få opp et par lyskastere på sikt, forteller Oreid Utviklings prosjektleder og markedsansvarlig Trygve Haug.

Mye arbeid

Det er gjort mye arbeid her innen anlegget sto klar til innvielse. Skog er hogd og ryddet, unnarennen er gravd ut og hele bakken er blitt tegnet, skulpturert og opparbeidet for maksimal utnyttelse.

– Vi er stolt av resultatet og gleder oss til å se masse aktivitet her, sier Haug, som vil være førstemann utfor hoppkanten når anlegget skal innvies!

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]